The Bridal Room Dordrecht > Nieuws  > De corona-crisis en jouw bruiloft!

De corona-crisis en jouw bruiloft!

De corona-crisis heeft niet alleen gevolgen voor ons dagelijks leven maar heeft invloed op alle aspecten van onze samenleving. Samenkomsten met meer dan 30 personen zijn verboden, scholen waren tot voor kort gesloten en heel Nederland werkt thuis. Omdat de maatregelen van de regering gericht zijn op het voorkomen van verdere verspreidingen zijn de regels rondom samenkomsten en evenementen streng. Dit heeft voor veel bruiden direct gevolg. Zo ook voor ons als onderneming.

De onzekerheid rondom de corona-maatregelen is groot. Dit zorgt er voor dat veel bruiden hun plannen on hold houden. De onzekerheid zal echt nog een tijd voortduren. Daarom willen wij jullie middels deze blog meenemen in diverse scenario’s.

  1. Er is teveel onzeker, ik ga de bruiloft cancellen, wat nu?

Het cancellen van je bruiloft is een ingrijpende beslissing. Er zijn binnen de geldende maatregelen toch een aantal opties die je kunt overwegen. Zo kun je 1) een fotoshoot houden met geliefden 2) het ouderlijk huis verlaten in gezelschap van naasten 3) het trouwen bij de gemeente iets uitgebreider vieren. Voor de fotoshoot kun je onze weddingshoot overwegen.

2. Ik wil graag een klein feest organiseren. Wij geven geen grote bruiloft meer (max 50 personen).

Een kleine bruiloft? Het heeft ook zo zijn voordelen. Het is niet alleen voordeliger maar je hebt als bruidspaar ook tijd om met iedereen een praatje te maken. Er zijn diverse wijzen waarop je een klein trouwfeest vorm kunt geven.  Er zijn mooie kastelen met mooie ruimtes waar je een knus trouwfeest kunt organiseren (Oud Kasteel Wassenaar). Ben je op zoek naar iets moderners? Dan raad ik bijvoorbeeld het Dakpark restaurant te Rotterdam of Wet ‘n Wild- The Social Club te Alphen aan den Rijn aan. Of trouw je liever in een kas? De mogelijkheden zijn eindeloos.

3. Ik wil de bruiloft door laten gaan met max 100 gasten. Verzetten naar de toekomst brengt alleen meer onzekerheid.

Trouw jij in de maand juli? Wil je je bruiloft doorzetten met maximaal 100 personen. Selecteer de personen die jij het er liefste bij wilt hebben. Door deze crisis moet je noodgedwongen selectiever zijn. Maak je geen zorgen. Intieme bruiloften zijn erg speciaal.

4. Ik ga mijn bruiloft verzetten naar een nog nader te bepalen datum in 2021. Ik wil meer dan 100 gasten op mijn bruiloft. I need that BIG wedding! Pas wel op bij deze optie, maak niet te vroeg plannen. Aangezien je de plannen maakt in tijden van crisis zijn er op dit momenten geen mogelijkheden om je gemaakte kosten te dekken middels een verzekering. Wacht nog even af tot er meer informatie beschikbaar is.

a) Benader je diensten, benader eerst de diensten die jij er perse bij wilt hebben;
b) Prik een datum;
c) Maak je nieuwe datum bekend aan je gasten.

Meer tips over het verplaatsen van je bruiloft vind je op ThePerfectWedding.nl.

Er is genoeg stof om over na te denken. Wij wensen iedereen veel succes met het maken van deze lastige keuze. Stay safe, Stay positive!