The Bridal Room Dordrecht > Nieuws  > The Bridal Room

The Bridal Room

Daar stond ik dan, alweer 7 jaar geleden. Ik begon met een rek van zo’n 10 bruidsjurken op de zolderkamer van mijn ouders. Tijdens mijn zoektocht naar de geschikte bruidsjurk kwam ik er maar niet uit. Ik zocht een klassieke bruidsjurk met mouwen. Niet teveel gevraagd zou je denken. Toch was het niet eenvoudig om de geschikte bruidsjurk te vinden. De bruidsjurken waar ik interesse in had waren of te duur, qua afstand te ver weg of te bloot.  Dit resulteerde in het idee om zelf een aantal bruidsjurken in te kopen. Go with the flow dacht ik. Maar zo makkelijk ging dat niet. Mijn ouders vonden het zonde van mijn geld. Mijn man verklaarde me voor gek en mijn vriendinnen stelde mij de vraag of ik wel wist waar ik aan begon. Enfin, het was geen gouden start. Maar gelukkig stond mijn zusje vanaf het begin aan mijn zijde. Het is niet voor niks By the Atbir sisters. Zonder haar was het immers niks geworden met The Bridal Room.

Tijdens mijn zoektocht naar de geschikte bruidsjurk kwam ik er maar niet uit. Ik zocht een klassieke bruidsjurk met mouwen. Niet teveel gevraagd zou je denken. Toch was het niet eenvoudig om de geschikte bruidsjurk te vinden.

Ik was vastberaden om zonder starterskapitaal te beginnen. We hebben naast The Bridal Room altijd onze banen behouden en alles wat binnenkwam werd weer geïnvesteerd in de winkel. Het werd een hobby waar enorm veel uren in ging zitten. Nieuwe jurken ontwerpen, klanten te woord staan, nieuwe leveranciers zoeken, pasafspraken met aanstaande bruiden. Vooral dat laatste hebben we met veel passie en plezier gedaan. Klanten helpen aan een droomjurk, dat was de motor van ons succes. Enerzijds vinden aanstaande bruiden onze persoonlijke no-nonsense benadering fijn en anderzijds gaven deze pasafspraken ons de nodige energie. Ik ben deze klanten altijd dankbaar geweest. Ze kwamen ten slotte lange afstanden rijden om een keuze te maken uit een kleine selectie jurken. Vaak werd onze behulpzaamheid gewaardeerd en vonden bruiden toch DE jurk uit deze kleine selectie. We hebben in het begin ook heel wat bruiden moeten teleurstellen omdat we te weinig jurken hadden hangen. Dit heb ik altijd heel lastig gevonden.

 

Anno 2019 is alles veranderd. Samen met mijn zusje en ons team werken we elke dag nog steeds aan dezelfde taak. De juiste jurk vinden voor de aanstaande bruid in onze huiskamersetting. The Bridal Room family is inmiddels groot. We hebben ontzettend veel bruiden mogen helpen aan hun droomjurk en nog steeds is werken in onze winkel een gekoesterde droom die is uitgekomen. Deze gedrevenheid heeft ons geholpen om de afgelopen jaren te overleven (haha). Nu onze winkel staat als een huis ben ik op zoek gegaan naar manieren om ons merk verder te verstevigen. We krijgen al jaren de vraag of we ook sieraden aanbieden. Dit heb ik heel lang uit moeten stellen omdat andere zaken (privé en zakelijk) prioriteit hadden. Ik ben trots op het feit dat wij 01-01-2020 online gaan met ons nieuwe kindje: www.thebridalroomboutique.nl. Het doel is om alle aanstaande bruiden te helpen in hun zoektocht naar passende sieraden en andere bridal musthaves. Ook deze stap zal een reis worden waarin we werken aan verbetering en verbreding. I hope you will like it.

Veel liefs,

Amal Atbir